Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

За първи път се проведе паралелно изнесено обучение на училищни специалисти и доброволци по Националната програма “От връстници за връстници” в град Китен

Home  >>  За първи път се проведе паралелно изнесено обучение на училищни специалисти и доброволци по Националната програма “От връстници за връстници” в град Китен

На 11.07.2022 г. за първи път стартира паралелно изнесено обучение на училищни специалисти и на доброволци по Националната програма “От връстници за връстници”. Мотото на таз годишната лятна академия беше “Всички заедно”. То е вдъхновено от обединяването на доброволци от девети, десети и единадесети клас с училищни специалисти, които се обучиха по последния трети етап от Националната програма. Мероприятието се състоя в КООП Китен, а водещи бяха психолозите от ПИЦ по ПН – София Милена Жекова и Дея Шопова, с помощта на педагогическите съветници: Рада Николоваот от НФСГ и Екатерина Средовска от 117 СУ “Св. св. Кирил и Методии”.
По време на обучението участниците успяха да съчетаят полезното с приятното. Доброволците от девети клас, заедно с училищните специалисти разиграха влизане в осми клас, а тези от десети и единадесети клас – петте срещи за влизане в девети и десети клас. Ролевите игри дадоха възможност на училищните специалисти да разберат по-добре учениците, което спомага за прилагането на програмата. “Всички заедно” развиха въображението си и показаха активност, креативност и сплотеност.
На 15.07.2022 г. беше последният ден от обучението. То завърши с връчване на сертификати за училищните специалисти. Трудът на доброволците не остана без поощрение и те получиха грамоти за реализираните доброволчески дейности. А в знак на благодарност за подкрепата и дългогодишното сътрудничество, Рада Николова и Екатерина Средовска получиха благодарствени адреси от името на Превантивно-информационния център.