Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Снежно приключение

Home  >>  Новини и събития  >>  Снежно приключение

„Денят на алтернативите“ (на 05.02.2020 г.) се превърна в снежно приключение! Двайсет младежи от доброволческия клуб на ПИЦ по ПН – София успешно преодоляха всички предизвикателства в преход на Витоша. Еко пътеките бяха отрупани с дебела снежна покривка, а стръмните участъци изискваха специално внимание. Без проявената взаимопомощ и толерантно отношение, екстремното преживяване нямаше да е същото. Зимните условия допълнително стимулираха тийнейджърите да покажат най-доброто от себе си и те демонстрираха висок дух и екипна работа.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Храната беше по-вкусна от всякога. Сготвена от самите участници на огън в заслон сред побелялата гора. Вече имаме опит (от предишните ни преходи) с паленето на огън в планината, с правилата за безопасност и разпределянето на отпадъците. Сега беше по-бяло и гледките наистина впечатляваха. Вдъхновихме се от „чистотата“ на взаимоотношенията сред природата, от собствените ни възможности, които надминаха очакванията ни и от пристрастяващото влияние на всичко естествено и натурално.  

Първоначалното значение на думата „природа“ е „раждане“ (от латинската natura), както и „вродено предразположение“. Размишляваме с усмивка върху тези значения и очакваме следващото си свързване с природата.