Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Превантивният център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН – София) се включи във фестивала My Sofia. Youth with causes на Столична община

Home  >>  Превантивният център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН – София) се включи във фестивала My Sofia. Youth with causes на Столична община

Превантивният център по проблемите на наркоманиите (ПИЦ по ПН) се включи във фестивала My Sofia. Youth with causes на Столична община – Дирекция „Спорт и младежки дейности“, по повод Европейската година на младежта и 12 август – Международен ден на младите хора. Събитието се състоя в близост до езерото Панчарево от 12 до 14 август.
Центърът предложи на всички посетители интересни и образователни дейности. Родители и тийнейджъри имаха възможност на трезва глава да видят как изглежда светът след употреба на алкохол или марихуана, носейки специални очила за симулация на въздействието от тези вещества. За по-малките имаше различни арт ателиета: рисуване и декориране на маски тип домино под заглавието „Живот. Образ. Роли“; работилница за рисуване върху текстилни торбички – „Моята планета – арт техника за предаване на посланието ми към света”; арт работилница „Избирам себе си“ за рисуване на тениски с цел изразяване на идентичността.
Целта на психолозите от ПИЦ по ПН беше повишаване на информираността по проблемите, свързани с употребата на наркотици, алкохол, хазарт и промяна на нагласите в посока утвърждаване на балансиран и здравословен начин на живот.
В събитието се включиха студенти, родители и деца, подкрепящи каузата за здравословен начин на живот и инициативите на Центъра.