Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Продължава информационната кампания на Столичния превантивен център против зависимости за ефектите от алкохол и марихуана

Home  >>  Продължава информационната кампания на Столичния превантивен център против зависимости за ефектите от алкохол и марихуана

През месец февруари, Превантивният център против зависимости към Столична община (ПИЦ по ПН – София), стартира информационна кампания за ефектите от употребата на алкохол и марихуана, преживени чрез симулация със специални очила. Поради големия интерес към инициативата, тя вече е част от дългосрочните дейностите, които Дневният център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН-София организира целогодишно и традиционно.

Партньори на кампанията са Столична организация на Български червен кръст (БЧК) и Съюз на пивоварите. През целия месец февруари са обхванати общо 82 човека, които пряко са участвали в интерактивните демонстрации и беседите към тях. Онлайн медии от цялата страна са отразили събитието в 41 публикации, от които три интервюта за Българско национално радио и едно телевизионно участие по темата в предаване на Nova news.

Кампанията дава възможност на бъдещите шофьори по един запомнящ се, интересен и нестандартен начин да научат за рисковете при шофиране под въздействието на алкохол и марихуана. Ентусиастите преодоляват различни препятствия, използвайки нестандартните очила и споделят преживяното. След упражненията с очилата, психолозите на Центъра запознават присъстващите с ефектите и негативите от употребата на психоактивни вещества и отговарят на въпроси по темата. На присъстващите се представя и възможността за лична консултация на момента или за насрочване на такава със специалист от ПИЦ по ПН.

Както дейностите по кампанията, така и личните консултации с психолог или социален работник от Столичния превантивен център са напълно безплатни!

Интерактивните демонстрации са подходящи за групи от ученици и младежи, навършили 18 години, както и за студенти. Те се състоят в Дневния консултативен център за деца, юноши и родители в групи до 10 човека при спазване на противоепидемичните мерки. Дневният център е с адрес: бул. „Сливница“, бл. 212, вход Г. Можете да заявите интерес на тел. 02-931-12-02.