Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Участие на ПИЦ по ПН – София във фестивала MY SOFIA. YOUTH WIТH CAUSES

Home  >>  Участие на ПИЦ по ПН – София във фестивала MY SOFIA. YOUTH WIТH CAUSES

Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите към Столична община (ПИЦ по ПН – София) ще участва във фестивала MY SOFIA. YOUTH WIТH CAUSES. Събитието ще се състои на 11 и 12 август 2023 г. в Кино Кабана. Центърът е подготвил редица креативни дейности, с които ще забавлява и допринася за по-добрата осведоменост на публиката по интересни теми:

  1. Интерактивна демонстрация и беседа във връзка с ефектите от употребата на алкохол и марихуана, преживени чрез симулация със специални очила. Предизвикателствата с демо очилата са подходящи за младежи, които имат навършили 17 години. На разположение ще има психолози от Центъра, които ще информират за инициативите и дейностите на ПИЦ, напълно безплатни за столичани. Ще се акцентира върху достоверните факти, свързани с „модерните” сред подрастващите психоактивни вещества като райски газ, снус, наргиле, „билки”, енергийни напитки и др.
  2. Викторина с теглене на въпроси: всеки любопитен ще има възможност да провери дали знае истината или се е подвел по някои от разпространените митове за психоактивните вещества. „Мит или реалност? Това е въпросът!” 
  3. Всеки желаещ ще може да постави любопитен за него въпрос в специална кутия и ще получи отговор на фейсбук страницата на Центъра след приключването на фестивала.
  4. Посетителите ще могат да създадат свои уникални тениски и чанти!

За най-активните са предвидени награди, които са осигурени от партньорите на ПИЦ по ПН – София – Съюзът на пивоварите в България. Социално-отговорната кампания, в която си сътрудничат двете структури се реализира под мотото “КОД: Отговорни заедно“. Акцентите в нея са спортните активности, творчеството, природосъобразните дейности и зелени инициативи, които са изключително важни за развитието и възпитанието на децата, общуването в семейството и са работещи модели за универсална превенция.

Входът е свободен!
Очакваме ви между 17:00 и 20:00 часа на 11 и 12 август в Кино Кабана!
Елате да се забавляваме заедно!