Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

„Щастието – това си ти!“ – под този надслов премина тазгодишния хепънинг по повод 26-ти юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Home  >>  „Щастието – това си ти!“ – под този надслов премина тазгодишния хепънинг по повод 26-ти юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици

Благодарим ви, че заедно отбелязахме  26-ти юни – Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици!

„Щастието – това си ти!“ – под този надслов премина тазгодишния хепънинг.

Щастливи сме, че сред публиката имаше наши доброволци, родители, училищни специалисти, директори на училища, с които работим, представители на Министерство на здравеопазването и Столична община и партньорите ни от Съюз на пивоварите в България. Вече е традиция да отбелязваме заедно 26-ти юни!

Специални гости на събитието бяха представители на Националния център по обществено здраве и анализи и Дирекция Психично здраве и превенция на зависимостите; Националния съвет по наркотични вещества; Столична община и Общински съвет по наркотични вещества – София. За нас е изключително ценно това, че в годините създадохме отношения на доверие и можем да разчитаме един на друг!

Г-н Стефан Бакалов, началник Отдел борба с наркотрафика сподели добри практики свързани с превенцията и информираността на младежите относно рисковете от употреба на психоактивни вещества.

Вече поредна година на 26-ти юни изказваме своята признателност към доброволците на Центъра. Тази година те отново бяха в главните роли! Младежите от 117 СУ „Св. св. Кирил и Методий“, 144 СУ „Народни будители“ и 85 СУ „Отец Паисий“ представиха мюзикъла, създаден специално за хепънинга- „Чисто щастие“. Той е по идея и сценарий на психотерапевтът Милена Жекова и психологът Боряна Николова. Хореограф –  Пламен Андреев – Пачо.

В две арт работилница младежите изразяваха своя прочит на мотото на Международния ден за борба с наркотиците и наркотрафика и емоциите, които изпитват. Със специални спрейове,  те изрисуваха платно и оставиха своето послание в подкрепа на каузата за балансиран и здравословен начин на живот.

Със страхотни изпълнения на живо, кавъри и авторска музика, хепънингът закриха Гленда Минков, Ева Божкова и Емануел Лопев.

Директорите от Национална финансово стопанска гимназия – г-жа Мая Гешева, от 117 СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – г-жа Янка Цекова и дългогодишните партньори на ПИЦ по ПН – София – Съюз на пивоварите в България, получиха Благодарствени адреси за подкрепата и устойчивото сътрудничество в проектите за превенция, спорт и здраве.