Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Арт терапия за ученици и студенти

Home  >>  За нас  >>  Програми и услуги  >>  Арт терапия за ученици и студенти

Превантивно – информационен център по проблемите на наркоманиите предлага безплатна услуга за арт терапия под мотото „Изкуството като алтернатива“. Тя е предназначена за групи от ученици/студенти и се осъществява в три последователни срещи в Дневния консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН – София. Заявяването за участие е по преценка на училищните психолози от софийските училища. Процесът на работа се определя от предварително заявена тема и спрямо очакванията и нуждите на групата.

Програмата се осъществява от Виктория Казакова, психолог в ПИЦ по ПН – София и с помощта на доброволец към Превантивния център – Лидия Кирилова – студент по „Арттерапия“ в Националната художествена академия. Техниките за работа са три:

  1. „Разкрий вътрешния си потенциал“ – рисуване с пръсти с цел разкриване на собствения вътрешен свят, чувства и емоции.
  2. „Да работим заедно“ – рисуване на картини, които образуват една обща композиция. Ключова е идеята за човека като част от цялото.
  3. „Проекция“ – създаване на скулптура, олицетворяваща твореца си. Съпоставка на собствената представа за себе си с тази на околните.

Ако искате да се възползвате от тази услуга е необходимо да ни изпратите писмена заявка на имейл адрес: info@sofiamca.org или на тел. 0889722489.

Автор: Виктория Казакова, психолог в ПИЦ по ПН – София.