Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите участва във фестивала SoFest 2024 заедно със Съюз на пивоварите под мотото „КОД: Отговорни заедно“

Home  >>  Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите участва във фестивала SoFest 2024 заедно със Съюз на пивоварите под мотото „КОД: Отговорни заедно“

Изключително разнообразие от креативни работилници и участия на сцената реализира екипът на ПИЦ по ПН по време на вълнуващото културно събитие – SoFest 2024. То се проведе в периода 21-23 юни при вход А6 зад НДК.

Доброволци и участници в програмите на ПИЦ бяха в центъра на събитията, за да демонстрират разнообразни креативни техники за създаване на авторско изкуство. Те рисуваха върху вода, използваха различни  музикални инструменти, за да зазвучи обща мелодия, демонстрираха талантите си чрез участия на сцената с музикални и танцови  изпълнения. Екипът на Превантивния център беше на разположение на посетителите за провеждане на безплатни консултации и запозна родители и тийнейджъри относно рисковете от наркотиците и зависимостта.

Превантивно-информационният център участва във фестивала в партньорство със Съюза на пивоварите в България под мотото “КОД: Отговорни заедно” – дългогодишна инициатива на СПБ, прераснала в национална кампания за превенция и здравословен начин на живот.

Ето и програмата на дейностите, които Превантивният център организира:

На 21.06 (петък): 

От 10:00 до 16:00 часа – „Рисувам, създавам, творя” – изработка на книгоразделители и вълшебни картички с послания за най-малките и техните родители.

От 14:00 до 16:00 часа – Лятна академия „Кодово име Живот” с деца от Дневен център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН – София.

На 22.06 (събота):

От 11:00 до 14:00 часа  „Рисувам, създавам, творя” – изработка на книгоразделители и вълшебни картички с послания за най-малките и техните родители.

От 12:00 до 14:00 часа – открита сцена – музикални изпълнения на ученици-доброволци към ПИЦ .

  • Професионална гимназия по облекло;
  • Професионална гимназия по аудио-, видео- и телекомуникация “А. Попов”;
  • Испанска гимназия;
  • Професионална гимназия по дизайн;
  • Частно училище “Св. Климент Охридски”.

От 14:00 до 16:00 часа – „Музика от сърцето: мелодията, която ни свързва”. Работилница за създаване на музика и ритъм с различни музикални инструменти (тарамбука, дайре, маракаси и други перкусии). Целта е, използвайки инструментите, участниците да засвирят в общ ритъм, да се почувстват свързани през музиката, която създават заедно, да работят в екип и да изразят себе си.

На 23.06 (неделя):

От 10:00 до 14:00 – Рисуване върху вода.

От 12:00 до 14:00 часа – открита сцена – музикални изпълнения на ученици-доброволци към ПИЦ.

  • Музикална група NEX.

От 14:00 до 16:00 часа – Калиграфи – изписване на букви чрез специална техника.