Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Трети етап от обучение на училищни специалисти

Home  >>  Трети етап от обучение на училищни специалисти

       В седмицата 28.06 – 02.07, в СОК „Камчия“, екипът на ПИЦ по ПН – София проведе трети етап от обучението на училищни специалисти по Националните програми за превенция употребата на ПАВ в прогимназиален етап „Кодово име “Живот“  и гимназиален етап  ,,От връстници за връстници“. Психолозите от Превантивно – информационния център в София и обучаващите се специалисти имаха възможността да се видят лично едва сега, на третия етап от обученията. Предишните два етапа бяха проведени онлайн, поради въведената противоепидемична обстановка в страната, която забраняваше събирането на големи групи хора и провеждането на семинари и обучения.

Нещо полезно, разнообразно, неочаквано, щуро, нови знания, идеи, контакти – с тези очаквания участниците заявиха присъствието си за провеждането на изнесеното обучение по програмите. За щастие ние от ПИЦ по ПН – София не ги разочаровахме.

Те от своя страна бяха будни и мотивирани. В края на обучителната седмица споделиха, че тренирането на умения им е било много полезно и вдъхновяващо. Успяха да се сработят, да  организират мрежа помежду си, разбраха, че не са сами и имат нашата подкрепа в борбата срещу употребата на ПАВ.

Обучението постигна целта си да съчетае полезното с приятното, а участниците дадоха заявки за бъдещи срещи за подкрепа през новата учебна година, когато се очаква да започнат да прилагат програмите. 

В края на това приключение участниците и водещите имаха удоволствието заедно да установят, че са били посрещнати и надминати дори и най-смелите им очаквания за полезно и приятно прекарано време.