Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Обръщение на д-р Цветелина Петкова – директор на ПИЦ по ПН – София

Home  >>  Новини и събития  >>  Обръщение на д-р Цветелина Петкова – директор на ПИЦ по ПН – София

СКЪПИ МЛАДЕЖИ, ГРАЖДАНИ, ПРИЯТЕЛИ!

Целта, когато сме в епидемична фаза (на заболяване като коронавирус), е да приложим социално дистанциране, за да забавим пандемията.

Намираме се в сложна ситуация, но също така вече е налична и много информация.

Основната цел е да потушим разпространението на заразата, за да не се повтаря. Властите правят това, което трябва. Ние, работещите в Превантивно-информационния център по проблемите на наркоманиите – София следваме  инструкциите и съветите.

Приоритет в дейностите ни са превенция на употреба на наркотични вещества сред младежите, превантивно-информационни срещи и консултации. Но в създалата се обстановка много от програмите ни ще бъдат временно преустановени. Може, обаче да участвате в конкурса за поезия „Свободата в мен“ и да се забавлявате или обучавате в сайта ни www.sofiamca.org

Призоваваме ви още към висока отговорност към посещенията на центъра ни.

Социално дистанциране! – това се изисква от нас. Избягвайте да посещавате психолозите и служителите ни, ако нямате наистина сериозна причина. Уверяваме ви, че бихме могли да ви помогнем с консултация по телефона. По този начин ще имаме възможност да сме заедно и във връзка.

Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – телефон: 02-944-64-97.

Дневен консултативен център за деца, юноши и родители – телефон: 02-931-12-02.

Работно време на ПИЦ по ПН – София: от 8:30 до 17:30 (без събота и неделя).

Е-mail: info@sofiamca.org

В центъра са взети превантивни мерки и дезинфекция, както за служителите, така и за посещаващите ни. Но основните насоки  важат и тук:

  • Когато се срещате с други хора, не се ръкувайте и не ги целувайте;
  • Спазвайте дистанция поне 1 метър, ако човекът срещу вас е без маска.

Като психолози, социални работници и лекари прекрасно знаем, че паниката не е довела никого и нищо до добри резултати.  Предаването на инфекцията е продължителен и непрекъснат процес, който се случва в много географски райони едновременно. Но това не значи непременно смърт. Коронавирусът се дезактивира лесно. В първото огнище – Китай, положението се подобрява. Знаем също, че 81% от случаите са леки. Децата не попадат в рисковата група на засяганите, но са преносители на вируса за своите по-възрастни роднини.

Потърсете ни, ако имате допълнителни  въпроси.

НЕКА ЗАПАЗИМ СПОКОЙСТВИЕ! ДА БЪДЕМ ТЪРПЕЛИВИ, ОТГОВОРНИ, СМЕЛИ И НАЙ-ВЕЧЕ ЗДРАВИ!

Д-р Цветелина Петкова

Директор 

ПИЦ по ПН – София