Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Обява за участие в конкурса „Свободата в мен”

Home  >>  Новини и събития  >>  Обява за участие в конкурса „Свободата в мен”

      Превантивно-информационният център по проблемите на наркоманиите – София (ПИЦ по ПН – София) обявява конкурс за поезия на тема „Свободата в мен”. Инициативата има за цел да активира колкото се може повече младежи да изпратят своите стихотворения, вдъхновени от мотото „Изкуството като алтернатива” и превантивната практика подрастващите да не експериментират с психоактивни вещества. Всичко за творческото предизвикателство ще научите на фейсбук страницата на ПИЦ по ПН – София www.facebook.com/municipalcasofia/. 

      Конкурсът се провежда от 2 март до 2 април, като в него има право да се включи всеки навършил 14 години и не по-възрастен от 25 години. През този период участниците ще могат да изпращат своите произведения заедно с име и фамилия на автора, години, имейл, както и телефон за връзка на следния имейл: vnikolova@sofiamca.org. Творбите ще се публикуват на фейсбук страницата на Превантивния център и там ще се борят да съберат най-много гласове (лайкове). Изпращаните стихотворения трябва да отговарят на темата на конкурса и да предават основната идея на инициативата – изкуството като възможност за себеизразяване, разрешаване на проблем, споделяне на емоции… Няма да бъдат публикувани текстове, които нарушават общоприетите етични правила, използват езика на омразата и не спазват „Стандартите на общността“ по смисъла на условията и политиките на фейсбук.

     Всеки млад творец може да участва с не повече от три стихотворения. Авторът събрал най-много лайкове за своето стихотворение ще спечели голямата награда на конкурса – тротинетка. При същите условия ще бъде присъден и втори приз – билети за Музея на илюзиите. Освен двете награди на публиката, екипът на ПИЦ по ПН – София ще присъди и едно специално отличие – изработване на художествен флаер (картичка) с избраното произведение (или част от него), който ще бъде в тираж от 200 бройки. Победителите в конкурса ще бъдат наградени на официално събитие, което ще се проведе на 09.04.2020 (четвъртък) от 17:00 часа в Дневния консултативен център за деца, юноши и родители.  На участниците ще бъдат раздадени и 10 поощрителни награди, разпределени на томболен принцип.

    Всички автори, включили се в конкурса ще получат на 6 април по имейла си програмата за събитието по награждаването.

     ПИЦ ПО ПН – София пожелава успех и вдъхновение на младите творци и очаква пролетта да даде много поводи за съпреживяване на забавни моменти, здравословно общуване и желание за повече споделени усмивки. На добър час, скъпи приятели!