Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Очаквано добра комбинация – Косплей, изложба и музика на живо

Home  >>  Очаквано добра комбинация – Косплей, изложба и музика на живо

Очаквано добра комбинация се оказа съчетаването на Косплей събитието ни с изложба и музика на живо! Инициативата страртира с конкурс за костюми или т.нар. Косплей на тема “Аз съм този, който не съм”. Беше представена и изложба на рисунки на младежите, посетили Арттерапевтичните сесии през изминалата година, част от дейностите „Изкуството като алтернатива”, водени от психолога Виктория Казакова и арттерапевта Лидия Кирилова.
Ученици и студенти представиха предварително изработените си костюми на любимите си герои от света на манга, комиксовата вселена и художествената литература. За да спечелят публиката те разкриха, защо са избрали да се превъплатят в конкретните герои, кои техни качества искат да притежават и кои не, какво е посланието, което искат да предадат. Публиката избра трима победители, които получиха и специалните награди. За страхотната музикална атмосфера се погрижиха младежите от група „Захарр”, които са доброволци към Центъра и подкрепят каузата за здравословен начин на живот без зависимости.
Изборът на тримата фаворити беше оспорван, но все пак публиката избра първото място да грабне Жокера, пресъздаден достоверно от студента по психология Емил Михайлов. За второто и третото място имаше балотаж, който се реши от единия претендент за наградата – Димитър Станчев, превъплатил се в Нео от Матрицата. Той отстъпи второто място на Мисато Катсураги, като един истински благороден джентълмен. Мисато (Анна Попова) беше в автентично манга првъплъщение, а посланието, което сподели беше да не изпадаме в крайности, въпреки трудностите и да разчитаме на себе си и силните си страни. Нео пък определено даде заявка за излизане от матрицата на предразсъдъците и оковите на съзнанието. А нашият победител – Жокера, представи себе си като човек, приел сянката си.
Посланията на всички участници бяха насочени към себепознанието и използването на вътрешния ресурс, който всеки от нас има, а мотото на вечерта беше: Да бъдем себе си и да бъдем автентични!