Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

„Работа на полицията в училищата” с Детска педагогическа стая и ПИЦ по ПН – София

Home  >>  „Работа на полицията в училищата” с Детска педагогическа стая и ПИЦ по ПН – София

Поредната съвместна дейност по програмата „Работа на полицията в училищата” с ДПС към 9-то РПУ ж.к. Люлин се реализира с представители от страна на ПИЦ по ПН – Юри Кацаров и Милена Андонова в Националната гимназия по древни езици и култура „Св. Константин Кирил Философ“. Срещата премина в дискусионна форма с активното участие на ученици от три паралелки в 11-ти клас. Повод за дебатите бе „Рисковото поведение”, причини за възникването му и последиците от него. Дискусията даде възможност за по-доброто осмисляне на темата “Употреба на психоактивни вещества” и негативните ефекти от нея.

На 23.01.24 г. отново в Националната гимназия по древни езици и култури се проведе среща с родители на учениците.
Специалистите от ПИЦ по ПН представиха презентации и проведоха дискусия на тема: „Признаци за употреба на психоактивни вещества в юношеството. Нови психоактивни вещества“.
Презентациите изключително заинтересуваха присъстващите и породиха много въпроси от страна на родителите. Те изказаха мнения, че подобни срещи, свързани с употребата на психоактивни вещества са полезни и е добре да се провеждат по-често в училищна среда.