Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Стартирахме месец декември със събития за доброволци, посветени на настъпващите коледни празници

Home  >>  Стартирахме месец декември със събития за доброволци, посветени на настъпващите коледни празници

Седмицата 4 ти – 8 декември 2023 г. беше изпълнена със събития, посветени на настъпващите коледни празници.
Дневен консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ по ПН-София разтвори врати за доброволците от няколко училища.
Макар и различни, събитията следваха линия, която често описва хода на живеенето от младостта към мъдростта.
Започнахме от “маските”, които често използваме като “спасителна котва” в общуването с другите, стараейки се да прикрием слабостите и комплексите си.
Преминахме през осъзнаването на по-дълбокия смисъл на живеенето, което сякаш помогна да се “закотвим”, успокоим и разкрием като по-истински и способни да се докоснем до непреходното, готвейки се за благодатта на Рождество Христово.
А накрая – умиротворени, успяхме просто да поиграем, благодарни и за доброто, и за лошото, и за печалбите, и за загубите, и за победите, и за пораженията.
В този, изпълнен с преживявания, смисъл и съдържание процес, спътници, гидове и приятели ни бяха: психологът Гергана Крумова, ресурсен учител и учител по ИИ Богдана Русева, педагогическият съветник Рада Николова, зам. директорът Младен Стефанов, Свещеник Костадин Тренев, педагогически съветник Младена Германова-Шуманова, училищният психолог Пламена Петрова, както и прекрасните момчета и момичета от 137 СУ “Ангел Кънчев” – София, НФСГ – гр. София, 192 СОУ “Христо Ботев” – с. Бистрица, ПГТ – гр. Сливница и ПГО “Княгиня Мария Луиза”, гр. София.