Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

Столичният Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите успешно си партнира с МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи

Home  >>  Столичният Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите успешно си партнира с МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи

В изпълнение на Стратегическа цел 4 “Подобряване на взаимодействието и координацията между институциите” от Националната стратегия за борба с наркотиците и наркотрафика 2020/2024 г. и относно въвеждане на общ механизъм за превенция и противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества в училищата, Столичният Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите успешно си партнира с МВР и Столичната дирекция на вътрешните работи.
Дейностите са в рамките на Националната програма „Работа на полицията в училищата“, съвместно с инспекторите от Районните управления в гр. София и с инспекторите от Детска педагогическа стая, както и с активното съдействие на директорите на училищата.
През месец ноември, до настоящия момент, бяха проведени беседи с ученици от прогимназиален и гимназиален етап от следните училища: Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов” – град Банкя; 68 СУ “Акад. Никола Обрешков”; 148 ОУ “Професор доктор Любомир Милетич”; 127 СУ “Иван Николаевич Денкоглу”; Национална професионална гимназия по прецизна техника и оптика “Ломоносов”; 34 ОУ “Стою Шишков”; 108 СУ “Никола Беловеждов”; 132 СОУ “Ваня Войнова”; 192 СОУ “Христо Ботев”; 49 ОУ “Бенито Хуарес”; Професионална гимназия по екология и биотехнологии; 71 СОУ “Пейо Яворов”; 137 СУ “Ангел Кънчев”. Дейностите включват и участия на специалистите в родителски срещи.
Ефективната превенция не може да бъде еднократен акт, но проведените беседи спомогнаха за реализиране на стъпка в посоката на дълготрайното сътрудничество между институциите и устойчивата работата с родителите.
Догодина продължаваме!