Превантивно-информационен център по проблемите на наркоманиите – София

С началото на новата 2023/2024 учебна година се възобновиха преходите в планината за ученици с цел превенция 

Home  >>  С началото на новата 2023/2024 учебна година се възобновиха преходите в планината за ученици с цел превенция 

На 01 октомври 2023 г., екип на ПИЦ по ПН – София, реализира креативна дейност сред природата по Националната програма „От връстници за връстници“. В похода се включиха доброволци от 33 ЕГ „Св. София”. Учениците научиха нови умения, обединиха сили, споделиха опит и знания. Сплотени, всички заедно преминаха през непознати пътеки и преодоляха различни трудности. Насладиха се на многообразието от цветове и пейзажи, които Витоша планина предостави.

На 14 октомври на поход поеха и доброволци от 131 СУ “Климент Аркадиевич Тимирязев” – „По пътят на мечтите“, маршрут в памет на Боян Петров. Скоростното изкачване на Копитото премина под надслов “Сговорна дружина, планина повдига”!
“Заедно и подкрепяйки се”, премина и маршрута с доброволците от 137 СУ “Ангел Кънчев” в неучебния 6-ти ноември. Целта беше учениците да се свържат с природата, да научат за оцеляването и да преодолеят трудности по пътя, помагайки си един на друг. Клубът “Робинзон” от 26 СОУ Йордан Йовков се присъедини в дейности по дървопластика, а гимназистите участваха в активности за сплотяване на групата.